Häst

Hästens grundläggande näringsbehov bör tillgodoses genom grovfodret. Kraftfoder är ett komplement som ”framtvingats” genom hästens användning i människans tjänst. Vi begär prestationer som bete eller grovfoder inte alltid kan täcka, dessutom är den naturliga vegetationsperioden i våra breddgrader kort. Kraftfoder är att tillföra de näringsämnen som måste kompletteras i en koncentrerad form. Det kan t ex vara svårt att tillgodose hela energibehovet hos en hårt arbetande häst bara genom grovfoder. Därför är du välkommen hit till oss, vi har ett komplett urval av kraftfoder just för din häst.

Undergrupp mineraler/tillskott

Till viss del reglerar hästen själv upptagningen, en regleringsmekanism som styrs av hormoner. Dessutom finns det ett samspel mellan olika mineraler, så att över- eller underskott av ett ämne kan påverka förmågan att ta upp ett annat. Det faktum att hästen till viss del själv reglerar upptagningen av mineraler, innebär långtifrån att man som hästägare kan sluta bry sig om mineralbalansen i foderstaten. Det finns fortfarande en risk för brist trots hästens egen reglering. Att få för mycket av en mineral kan innebära en rubbning av en annan och det är därför viktigt att få rätt balans. Vi har i lager flera olika sorter som gör att balansen blir rätt.

Vitaminer är en grupp ämnen som ingår i en rad livsnödvändiga processer i hästens kropp. De samverkar bland annat med den grupp ämnen som kallas enzymer. Flertalet vitaminer kan hästen inte producera själv, dessa måste således tillföras via foderstaten. Komplementen finner du hos oss.

Varumärken

KAMPANJER

Våra Öppettider
Måndag tom fredag 7:00 - 18:00
Lördag och söndag 9:00 - 15:00